Nyheter og artikler


Bedriftens endringer

I 2012 hadde Laila Mjeldheim en ansatt som slet med rus, og klarte ikke å slutte. Hun hadde et ønske om å hjelpe han til å ikke ruse seg, og å mestre jobben sin. Da hun søkte etter hjelp, fant hun Espen Andresen som eier Addictologi Akademiet. Han har selv erfaring fra heroinmisbruk og veien ut av det gjennom korrekt behandlig og filosofien Addictologi. Hun leide inn et foredrag fra Espen Andresen som ble holdt på kontoret, og forstod da at hun ville ha noe han hadde. Hun ville starte på samme utdanning som Espen hadde, og ble fortalt at det var greit så lenge hun så at hun hadde en egenproblematikk. Hun startet med lederutvikling på bedriften, der det ble innført nye regler og et sunnere arbeidsmiljø. Blant annet ble dette en rusfri bedrift som betyr at i jobben skal det ikke være julebord med fyll og baksnakking fra de ansatte. Det ble fort synlig hvem som ønsket å støtte Laila i denne endringen, og en etter en valgte å ikke tro på at disse endringene var mulige. Det har vært store utskiftninger, og det er stadig flere som ser verdien av å jobbe og samtidig endre sitt eget liv til det bedre.

I dag har Det Norske Kartselskapet to avdelinger, en i Oslo og en i Kristiansand. Vi har 10 ansatte som alle går i prossessgruppe på Addictologi Akademiet. Vi har alle våres egen problematikk, og får hjelp og veiledning til å få et bedre liv ved å gå i disse gruppene. Verdigrunnlaget som vi jobber for å ha her på jobben, er at vi alle kan være oss selv, åpne og ærlige. Det skal ikke være et hierarki der det er baksnakking og de som har jobbet her lengst, bestemmer mest. Alle har lik mulighet til å bli en leder, og å få mer ansvar tildelt i jobben. Vi støtter hverandre i mål og drømmer som vi har satt oss i arbeidslivet og privat. Det å kunne drømme og ha mål for deg selv er noe vi sette høyt her i Det Norske Kartselskapet.

Det kreves ikke noe salgsbakgrunn eller spesiell utdanning for å kunne jobbe her. Det å være en ansvarsfull person, som selv ønsker å gjøre endringer i livet er noe vi ser etter.